*|MC:SUBJECT|*
De natuur verandert en de bonte herfstkleuren verschijnen; de herfst is begonnen! Trek eropuit in Holland boven Amsterdam. Ga sfeerproeven, eindeloos shoppen of uitwaaien langs de mooie stranden. Benieuwd wat je de komende maand kunt doen? Voor het hele gezin zijn er leuke activiteiten. Van herfstvakantieactiviteiten en Halloween tot natuurwandelingen. Bekijk alle tips in deze nieuwsbrief!

Herfstvakantie

Het is weer herfstvakantie! Het Reddingmuseum, het Marinemuseum, het Zuiderzeemuseum en Huis van Hilde hebben allerlei vakantie­activiteiten voor het hele gezin. Kinderen mogen bovendien gratis een vriendje meenemen naar het Reddingmuseum. Of ga mee op een avontuurlijke tocht vanuit Den Oever naar de mooiste plekjes van de Waddenzee.  

Bierfestivals

Bier en herfst: prima combinatie!
Op 14 oktober is in Medemblik de Bokkentoer. Proef bokbiertjes met verschillende hapjes. In Hoorn kun je op 28 oktober mee met de Culinaire Biertour. Unieke biertjes en een verwant culinair gerecht. Vriendenbock in Alkmaar is een succesvol evenement op 2 en 3 november. Allerlei verschillende (bock)bieren proeven in de Grote Kerk.  

Halloween

Ben je van het griezelen? Ga dan 25 oktober naar het Spookbos en de Walk of the Zombies in Den Helder. Fort Kijkduin wordt op 26 oktober omgetoverd tot spookhuis en Kasteel Radboud wordt op 2 november Halloween Kasteel. Ga naar de site voor meer Halloween evenementen.   

Klipperrace

De Klipperrace is een zeilevenement voor traditionele zeilschepen op het IJsselmeer, voor de kust van Enkhuizen. De race bestaat uit twee onderdelen. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren en op zondag de Olympische Baan. De Drie Steden Race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen.  

Paddenstoelen ontdekken

Het Wildrijk is een ideale plek om paddenstoelen te zien. Op deze dag kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht, brood bakken of heksensoep maken. Voor volwassenen zijn er excursies en er is een route uitgezet waarbij je zelf op zoek kan gaan naar paddenstoelen.
  

Amuseronde

Ontdek wat Schagen op culinair gebied te bieden heeft en maak deze unieke toer langs verschillende restaurants. Beleef het culinaire aanbod, maar ook Schagen zelf. De deelnemende restaurants zijn Linke Loetje, Havana, Pand 5, Stiel, Wonders en De Posthoorn. Kom genieten van deze unieke toer.  

Zijper Molendag

De eerste Zijper Molendag vorig jaar was een groot succes. Bekijk ook dit jaar de molens in de Zijper Polder. Twee molens worden speciaal in het zonnetje gezet. Luister naar de presentatie of doe mee met de schilderworkshop. Voor kinderen is de workshop ‘molen maken’.  

Popronde Hoorn

De vierde editie van Popronde Hoorn. Hoorn is het middelpunt van muzikaal geweld, gebracht door de nieuwste talentvolle acts van Nederlandse bodem. 40 acts spelen verspreid over 14 locaties tijdens dit gratis showcase festival. 

Lichtjesavond Stoommachinemuseum

Het gemaal is aan de buitenzijde helemaal verlicht. Binnen draaien de machines in een door kaarslicht en olielampen verlichte hal. Het is bijzonder om de stoommachines in deze sfeervolle en nostalgische omgeving te zien draaien. 

Justin Timberlake
doet Noord-Holland

Fietsen in Schoorl... Justin Timberlake doet dat gewoon! Wereldster Justin Timberlake fietste afgelopen augustus op een bakfiets door de duinen bij Schoorl. Justin kwam met zijn vrouw Jessica Biel en een groot gezelschap van een man of vijftien aan bij Raat fietsverhuur, waar ze fietsen huurden om een dagje door te brengen in de frisse duinlucht.  

Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2018 hollandbovenamsterdam, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van
Holland boven Amsterdam
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  

Wilt u de nieuwsbrief doorsturen?
Wilt u wijzigingen maken in hoe u de nieuwsbrief ontvangt?
U kunt zich hier aanmelden, uw voorkeuren updaten of afmelden van de mailinglijst.