*|MC:SUBJECT|*
Als partner, ondernemer, bestuurder, belanghebbende en/of belangstellende ontvangt u deze HBA Nieuwsbrief Najaarseditie 2018.
Wij informeren u via dit medium graag over onder meer de marketing- en communicatiactiviteiten ten behoeve van Holland boven Amsterdam en De Kop Werkt!. Deze HBA Nieuwsbrief is tevens een open en vooral doorlopende uitnodiging om ons van uw nieuws, ideeën of suggesties op de hoogte te stellen.

Zomercampagne

Begin juli ging de zomercampagne voor Holland boven Amsterdam en De Kop Werkt! van start. De multimediale campagne is regionaal, nationaal en internationaal (Duitsland en België) uitgerold. Kijkend naar de resultaten kunnen we vaststellen dat de campagnes erg succesvol zijn verlopen. De Waterlijn en Hollandse Historielijn stonden centraal tijdens de campagneperiode.

Resultaten (1 juli – 30 september)

unieke bezoekers HBA-website:
160.446
gemiddeld 1.700 bezoekers p/dag


AdWords Nederland en Display
klikken: 169.277
vertoningen: 7.605.823
 
unieke bezoekers KOP-website:
99.939
gemiddeld 1.100 bezoekers p/dag


AdWords Duitsland en België
klikken: 42.723
vertoningen: 755.953

NIEUW:
MICE & Traveltrade 

De werkgroep MICE/Travel Trade binnen Holland boven Amsterdam bestaat uit vooraanstaande bedrijven uit deze branche die werkzaam zijn in - of afkomstig zijn uit HbA. Ze heeft als doel bedrijven te verleiden hun zakelijke bijeenkomsten en groepsactiviteiten in Holland boven Amsterdam te laten plaatsvinden. In de afgelopen maanden heeft de werkgroep brochures voor beide branches en een micro-site gerealiseerd. De MICE brochure wordt ingesloten bij de oktober-editie van Conference Matters Magazine en beide brochures worden verspreid op de vakbeurs Summit Events.

De lancering van de twee brochures en de micro-site is op dinsdag 30 oktober bij Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Al meer dan honderd bedrijven en organisaties hebben zich voor deze dag opgegeven.

Ook geïnteresseerd? Geef u hier op

Persbezoek boven Amsterdam

Holland boven Amsterdam is van half mei tot half oktober door 22 (internationale) journalisten en social media influencers bezocht. Zij kwamen o.a. op uitnodiging van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen waar HbA mee samenwerkt. Er werd ingespeeld op de verhaallijnen, zo kreeg Westfriesland extra bezoek in het kader van de Waterlandlijn en de komende Gouden Eeuwlijn.

Met hulp van de verschillende lokale citymarketingorganisaties werden de programma’s ingevuld. Waardevol zijn ook de bedrijven en accommodaties die gratis overnachtingen en activiteiten aanbieden, in ruil voor een vermelding. HbA zorgt voor een zo divers mogelijk programma binnen onze iconen en thema’s verspreid over de hele regio.

De ontvangen pers publiceert o.a. voor bijzonderplekje.nl, storiesbydeepa, reishonger.nl, Fiets Actief, vologratis, TV RAI 3, Viaggi Vacances, Globegirl, Westfalische Anzeigers, NRZ, La Stampa, Touringclub.nl, l’Alsace, Plus Au Nord, Voyage Insolite.com e.v.a. Oplages/bezoekers van deze media variëren van 13.000 tot 1,8 miljoen.

Meer webbezoek

Het toerisme in Holland boven Amsterdam zit sterk in de lift. Wij merken dit vooral aan de positieve resultaten van de marketingcampagnes en de sterke groei van het aantal websitebezoekers. Gemiddeld trekken de websites inmiddels 2.500 bezoekers per dag, met in de maanden juli en augustus uitschieters van 4.000 bezoekers per dag.

Vooral Nederlanders zijn nieuwsgierig wat er in eigen land te doen is. Bijna een half miljoen Nederlanders raadpleegden de websites van Holland boven Amsterdam. Er werd veel gezocht op de robbentocht in Den Oever, Koningsdag en de Kaasmarkt Alkmaar.

Internationaal bezoek 

Door de internationale campagnes trokken de websites meer Duitsers (105.208 bezoekers / + 23%) en Belgen (24.675 bezoekers / + 5%). Met name de strandpagina was een populaire pagina onder Duitse bezoekers. Jeroen Kor van DMO Holland boven Amsterdam: ‘Het was deze zomer flink druk in onze regio. Het weer heeft natuurlijk een groot aandeel gehad, maar ook de marketingcampagne en de samenwerkingen met ondernemers hadden een positieve invloed. We konden bezoekers een gevarieerd aanbod van activiteiten en evenementen aanbieden. Dankzij een aantal win- en kortingsacties waren hier mooie voordelen aan verbonden.’

Holland boven Amsterdam gaat door met de marketingcampagnes om zo de naamsbekendheid van en de toestroom naar de regio te blijven stimuleren en te ondersteunen in de behoefte om de druk in de hoofdstad te verminderen.

"Samen met de ondernemers blijven we bezoekers aan Holland boven Amsterdam een warm en gastvrij welkom bieden. Met aansprekende campagnes combineren we de iconen van onze regio op verrassende wijze met elkaar. Daarbij weer een aantal win- en kortingsacties waarin een hoofdrol is weggelegd voor de sfeer in de regio en de streekproducten.“

Jeroen Kor, team Holland boven Amsterdam

NIEUW:
HBA Nieuwsbrief voor consumenten

De eerste HBA Nieuwsbrief voor consumenten is medio oktober verzonden. Daarin onder andere een nieuwe ‘najaars WIN actie’ en natuurlijk een inspirerend overzicht van o.a. ‘Dagje uit Tips’ voor het najaar. De daaropvolgende editie staat gepland voor begin november met als thema Herfst/Winter boven Amsterdam. Suggesties voor (WIN)acties, aanbiedingen, evenementen etc. zijn welkom. Mail naar: info@hollandbovenamsterdam.com

Bekijk nieuwsbrief
Praat mee. Denk Mee. Reageer! Uw ideeën, suggesties, acties zijn van harte welkom. Stuur ze naar: info@hollandbovenamsterdam.com
Copyright © 2018 hollandbovenamsterdam, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van Holland boven Amsterdam

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  

Wilt u wijzigingen maken in hoe u de nieuwsbrief ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of afmelden van de mailinglijst.