*|MC:SUBJECT|*
Als partner, ondernemer, bestuurder, belanghebbende en/of belangstellende ontvangt u deze HBA Nieuwsbrief Zomereditie 2018. Wij informeren u via dit medium graag over onder meer de marketing- en communicatieactiviteiten ten behoeve van Holland boven Amsterdam en De Kop Werkt!. Deze HBA Nieuwsbrief is tevens een open en vooral doorlopende uitnodiging om ons van uw nieuws, ideeën of suggesties op de hoogte te stellen.

Voorjaarscampagne


Begin februari ging de voorjaarscampagne voor Holland boven Amsterdam en De Kop Werkt! van start. De multimediale campagne is regionaal, nationaal en internationaal (Duitsland en België) uitgerold. Kijkend naar de resultaten kunnen we vaststellen dat de campagnes erg succesvol verlopen. De Tulpen- en bloemenlijn, Waterlijn en Hollandse Historielijn stonden centraal tijdens de campagneperiode.

Resultaten (1 februari – 30 juni)

unieke bezoekers HBA-website: 
141.951
gemiddeld 946 bezoekers p/dag


AdWords Nederland en Display
klikken: 179.964
vertoningen: 30.015.272
 
unieke bezoekers KOP-website:
196.594
gemiddeld 1.400 bezoekers p/dag


AdWords Duitsland en België
klikken: 103.516
vertoningen: 895.626

Succesvolle WIN acties
 

Tijdens de voorjaarscampagne voor zowel HBA als de KOP zijn met groot succes een drietal WIN acties ingezet. Doel hiervan was o.a. het verhogen van zowel kwalitatieve als kwantitatieve doorkliks naar de website en themapagina’s. En daarbij natuurlijk het actiematig / inspirerend combineren van iconen uit de themalijnen. Deze acties zijn tot stand gekomen in samenwerking met Citymarketing Den Helder (helikoptervlucht), Station Windwacht / Het bos roept (combi overnachting), Duynpark het Zwanenwater (gezinsovernachting in een duinlodge) en Deo Anuente (vaartrip en overnachting in een voormalige viskotter), waarvoor veel dank!
 

Een andere doelstelling van de WIN acties was het genereren van emailadressen om zodoende een database op te bouwen met het oog op de consumenten-nieuwsbrief. Bedoeling is om hier in september van dit jaar mee te starten met een frequentie van 4 tot 6 per jaar.

In totaal zijn 4.858 (geschoonde/ontdubbelde) emailadressen gegenereerd via de acties.

NIEUW:
HBA Nieuwsbrief voor consumenten


De eerste HBA Nieuwsbrief voor consumenten zal medio september worden verzonden. Daarin onder andere een nieuwe ‘najaars WIN actie’ en natuurlijk een inspirerend overzicht van o.a. ‘Dagje uit Tips’ voor het najaar. De daaropvolgende editie staat gepland voor begin november met als thema Herfst/Winter boven Amsterdam. Suggesties voor (WIN)acties, aanbiedingen, evenementen etc. zijn welkom. Mail naar: info@hollandbovenamsterdam.com

Nieuwe HBA regiokaart


De nieuwe HBA regiokaart - dé toeristenkaart met tips voor o.a. uitjes, strand, winkelen, natuur en cultuur in onze regio - is in juli in een oplage van 100.000 exemplaren verspreid over 500 adressen (HBA-gebied) en ruim 100 adressen in Amsterdam. We zijn blij met alle positieve reacties van zowel gebruikers als locaties en ondernemers. Meer of extra kaarten nodig? Te bestellen via www.folderbestellen.nl

Duitsland maakt kennis met Holland boven Amsterdam


Meer dan een miljoen Duitse tv-kijkers maakten op zondag 20 mei door het populaire reisprogramma ‘Wunderschön’ van de WDR, kennis met onze regio. In een 90 minuten durend reisverslag kwam het mooiste van onze regio aan bod. Holland boven Amsterdam heeft de productie van Wunderschön geadviseerd en ondersteund tijdens het hele productie-traject.  
Bekijk hier de aflevering
“Ik ben ontzettend tevreden over hoe onze prachtige provincie is gepresenteerd. Het nodigt echt uit tot bezoek. Na de uitzending is het aantal websitebezoeken, informatie aanvragen en boekingen op niet alleen Geversduin, maar ook twee andere campings ontzettend gestegen. Het aantal Duitse gasten stijgt!"     
Willemieke de Waal, directrice Kennemerduincampings

“In juni hebben opvallend veel Duitse toeristen de Museumstoomtram bezocht. Het was de drukste maand ooit.”                  
René van den Broeke, directeur Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
 
"De dag na de uitzending kregen we gasten aan de balie die het programma in hun accommodatie hadden bekeken. Ze hadden besloten hun plannen te wijzigen en bij ons  langs te komen. Duidelijk zicht op welke Duitse bezoekers wel of niet door het programma gekomen zijn hebben we natuurlijk niet, maar het heeft zeker impact gehad!”
Ron Karels, directeur Broekerveiling

Persreizen boven Amsterdam


Holland boven Amsterdam is in de afgelopen maanden druk bezocht door verschillende journalisten, bloggers en vloggers uit binnen- en buitenland. Italië is met drie cameraploegen koploper, waarvan het programma Geo & Geo van TV RAI 3 met 1,8 miljoen kijkers een grote is. Dit programma bezocht Enkhuizen en Schermerhorn. Holland boven Amsterdam werkt bij persreizen altijd samen met de lokale Citymarketing organisaties, we geven samen kleur en inhoud aan het draaiboek. Zo maken we optimaal gebruik van ieders expertise over de regio.

Zomercampagne


Inmiddels is de zomercampagne voor HBA en KOP is volle gang. En… beleven we, na het mooiste en warmste voorjaar sinds de weermetingen, een zomer die misschien wel de boeken in zal gaan als de heetste. Van alle kanten horen (en zien) we dat het druk is in ‘ons’ Holland boven Amsterdam. Het zou te mooi zijn om die drukte (en omzetstijgingen) toe te schrijven aan onze gezamenlijke campagnes, feit is dat we veel nieuwe gasten in onze prachtige regio mogen verwelkomen. En daar zijn we heel blij mee. Die toestroom zullen we met de zomercampagne (en later de najaarscampagne) blijven stimuleren. Maar voor ons allemaal geldt dat we nieuwe en bestaande bezoekers aan Noord-Holland een warm en gastvrij welkom, en verblijf moeten bieden. Met in het achterhoofd de inzet om ze tijdens een ander jaargetijde of in de zomer van 2019 wederom te kunnen begroeten.

We wensen iedereen een prachtige en succesvolle voortzetting van de nu al historische zomer van 2018!

Zomercampagne pagina’s op de website

Praat mee. Denk Mee. Reageer! Uw ideeën, suggesties, acties zijn van harte welkom. Stuur ze naar: info@hollandbovenamsterdam.com
Copyright © 2018 hollandbovenamsterdam, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van Holland boven Amsterdam

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  

Wilt u wijzigingen maken in hoe u de nieuwsbrief ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of afmelden van de mailinglijst.