*|MC:SUBJECT|*
Als partner, ondernemer, bestuurder, belanghebbende en/of belangstellende ontvangt u deze HBA Nieuwsbrief editie 01/18. Vanaf nu informeren wij u via dit medium op regelmatige basis over onder meer de marketing- en communicatieactiviteiten ten behoeve van Holland boven Amsterdam en De Kop Werkt!. Deze HBA Nieuwsbrief is tevens een open en vooral doorlopende uitnodiging om ons van uw nieuws, ideeën of suggesties op de hoogte te stellen. 

Voorjaarscampagne 2018
HBA en De Kop Werkt!


De voorbereidingen voor de HBA/Kop voorjaarscampagne 2018 zijn in volle gang. Aanstaande maandag, 12 februari, gaat de campagne van start en eindigt op 30 juni. Primaire doelgroepen voor Nederland zijn: gezinnen met jonge kinderen (0 - 5 en 6 - 12 jaar) en tweepersoonshuishoudens (35+ en 55+). In de periode februari t/m eind april staat de voorjaarscampagne in het teken van Tulpen boven Amsterdam. Themalijnen en de daaraan verbonden HBA-iconen- zijn: de Tulpen- en bloemenlijn, Waterlijn en Hollandse historie-lijn. Tot en met eind april vormen tulpen de visuele ‘trekker’. Belangrijk om te vermelden is dat in alle communicatie-uitingen tulpen altijd worden gecombineerd met HBA-iconen uit de twee andere themalijnen. 
Speciaal voor de voorjaarscampagne wordt een aparte url binnen de HBA-webomgeving actief: tulpenbovenamsterdam.nl. Voor de Kop-campagne gebruiken we voorjaarindekop.nl. Alle bezoekers worden via uiteenlopende on- en offline media naar deze speciale actie- en themapagina geleid. Op de landingspagina worden bezoekers verwelkomt met en geïnformeerd over alle relevante voorjaarsacties, locaties en/of attracties en kunnen ze van daaruit direct doorklikken. 

Met actie Meer reactie

Omdat we weten dat win-acties significant meer traffic en respons genereren hebben we in de planning voor de voorjaarscampagne vijf Doe mee & WIN-actieperioden opgenomen. Tijdens de eerste actieperiode (12/02 t/m 08/04) kunnen on- en offline bezoekers - met dank aan Den Helder Marketing  voor hun bijdrage - een van de zes helikoptervluchten voor twee personen boven de tulpenvelden van o.a. kleurrijk Julianadorp winnen. Echte ‘daredevils’ kunnen een van de drie parachutesprongen boven de tulpenvelden te winnen.

Voor verdere invulling van de actieperioden en WIN-acties hebben we dringend de hulp en bijdrage nodig van u als HBA-partner.
We denken o.a. aan:
  • tulpenexcursie, diner tussen de tulpen (alle doelgroepen)
  • midweek Glamping (doelgroep o.a. gezinnen met jonge kinderen)
  • week/midweek/lang weekend in een (strand)huisje (alle doelgroepen)
  • verwenweekendje weg voor 2 op een bijzondere locatie / B&B (doelgroep 35+ - 55+)
  • dagje uit-arrangementen (o.a. garnalen vissen, waddentocht, stoomtram, Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum etc.)
  • cultuur & natuur arrangementen (o.a. gratis passe-partout musea) 
Neem s.v.p. voor bijdragen, ideeën of suggesties contact op met Jeroen Kor voor nadere uitwerking. Vanzelfsprekend wordt, passend binnen het HBA/Kop-campagneconcept extra aandacht besteed aan zowel de actie als de locatie.

HBA internationaal:
NBTC campagnes België en Duitsland

Voor HBA haken we aan bij twee campagnes van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). De fietscampagne loopt van april t/m juni en richt zich op Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Vlaanderen. De mediamix bestaat uit print met o.a. advertenties in het Nieuwsblad en de Vlaamse Libelle, en online met o.a. banners en social media. De campagne voor de Duitse markt richt zich op korte vakanties met z’n tweeën en loopt in maart, april, september en oktober. Er komt een actiepagina op holland.com, online bannering, nieuwsbrieven, radiospotjes en interactieve out of home reclame. Ook wordt er een concreet boekbaar aanbod aan de campagne gekoppeld en worden voor deze campagnes ‘Doe mee & WIN’-acties ingezet.

In de media


Een van onze mediapartners voor de voorjaarscampagne (HBA en de Kop Werkt!) is uitgeverij 100%NL. De samenwerking omvat onder meer on- en offline exposure met een groot bereik onder onze doelgroepen. In de maart/april editie van 100%NL Magazine (oplage: 85.000, bereik: 500.000) verschijnt een 4 pagina’s tellend artikel met als titel ‘7x Uitje bol‘. Hierin de leukste voorjaarsuitjes in het HBA-gebied in combinatie met de actie ‘Win een helikoptertocht’ boven de tulpen. In het magazine Enjoy!, het inflight magazine van Transavia (oplage: 87.000, bereik: 2.500.000), verschijnt tegelijkertijd een advertorial met als titel ‘Voorjaar in de Kop’. Verder staat voor de mei/juni editie een 4 pagina tellend artikel gepland en op 1 mei verschijnt een special voor jonge gezinnen. In de online media kanalen van o.a. 100%NL wordt de campagne wekelijks ondersteund. Ook zal fors worden ingezet op Google Adwords, social media (Facebook en Instagram), geofencing en webvertising.

Fiets en Wandelbeurs Utrecht


Op 2, 3 en 4 maart a.s. vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Fiets en Wandelbeurs 2018 plaats. HBA heeft op deze beurs een stand van 40m2 die geheel in het teken staat van het voorjaar en natuurlijk alles wat onze regio te bieden heeft op het gebied van fietsen en wandelen. Een groot, interactief scherm in de vorm van een tablet vormt het centrale middelpunt. Bezoekers kunnen op de kaart plaatsen, gebieden, locaties en routes aanklikken waarna meer informatie daarover op het scherm verschijnt. De kaart van het HBA gebied is steeds het vertrekpunt. 
Voor partners bestaat er volop ruimte voor extra presentatiemogelijkheden, folderdisplays, ruimte op het 55” scherm voor promotiefilmpjes en/of acties. Op de grote kaart in de iPad is ruimte voor extra presentatie en/of informatie van en over een locatie. HBA presenteert het gebied vanuit haar rol als destinatiemarketing organisatie, dat betekent dat we de iconen en de themalijnen benoemen en laten zien. Voor extra exposure - indien gewenst op maat - wordt een additionele bijdrage gevraagd aan deelnemende partners. Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de stand. Neem voor bijdragen s.v.p. per mail contact op met Jeroen Kor voor bespreking van de mogelijkheden en nadere uitwerking.
Oproep

Het idee is om bezoekers die de HBA-stand bezoeken en hun gegevens achter laten om op de hoogte te blijven van onze activiteiten en/of die willen deelnemen aan de actie ‘WIN een helikoptertocht’, als attentie een bosje oranje tulpen cadeau te geven. We verwachten per dag ongeveer 500 bossen tulpen weg te geven. De vraag is, op welke ondernemer(s) wij een beroep kunnen doen voor in totaal 1.500 bossen (bij voorkeur oranje) tulpen. Dit kunnen dus meerdere ondernemers zijn. Neem hiervoor s.v.p. contact op met Jeroen Kor.

Beeldmateriaal – HBA beeldbank

Voor de visualisatie van alle campagnes (zowel print als online) hebben we grote behoefte aan mooie, aansprekende, inspirerende, HBA-kenmerkende beelden (foto en film). Aan alle partners, locaties, attracties etc. het verzoek om beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Alle beelden graag in hoge resolutie inclusief bevestiging van rechtenvrij gebruik door HBA t.b.v. promotie-uitingen (on- en offline). Graag ook aangeven of bij een foto credits vermeld moeten worden. Uiteindelijk komt het beeldmateriaal in een centrale HBA-beeldbank waar t.z.t. alle partners toegang voor krijgen, maar dat staat pas voor 2019 concreet in de planning.  

Beeld- en filmmateriaal kunt u sturen naar: roos@hollandbovenamsterdam.com

Opbouw database      


Aan alle on- en offline bezoekers (website, beurs etc.) die willen meedoen aan een van de acties wordt gevraagd ‘als tegenprestatie’ voor deelname hun NAW-gegevens achter te laten. Ons uiteindelijke doel is om een mailingdatabase op te bouwen. Planning is om uiterlijk na de zomer te starten met een HBA emailnieuwsbrief. 
Praat mee, Denk Mee, Reageer. Uw ideeën, suggesties, acties zijn van harte welkom. Stuur ze naar: info@hollandbovenamsterdam.com
Copyright © 2018 hollandbovenamsterdam, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van Holland boven Amsterdam

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  

Wilt u wijzigingen maken in hoe u de nieuwsbrief ontvangt?
U kunt uw voorkeuren updaten of afmelden van de mailinglijst.