*|MC:SUBJECT|*
De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken. Overal lichtjes, kerstmarkten, ijsbanen en warme winterse sferen. De leukste activiteiten staan op stapel boven Amsterdam. Bekijk alle tips in deze nieuwsbrief. Daarnaast kun je tickets winnen voor gezellige winterse events en kans maken op een weekendje Den Helder!

Kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is er genoeg te beleven en te doen in Holland boven Amsterdam. De musea organiseren diverse activiteiten voor kinderen, Kasteel Radboud heeft speciale kerstactiviteiten. Bekijk het volledige overzicht!  

Schagen on Ice

Haal je schaatsen maar van zolder! De Markt in Schagen is het decor van dit gezellige winterevenement. Op de overdekte kunstijsbaan kan je ongeacht de weersomstandigheden naar hartenlust schaatsen. Ook zijn er speciale activiteiten, zoals peuterschaatsen en curlingwedstrijden.
 

WintersHoorn

Het centrale plein in Hoorn, de Roode Steen, wordt omgetoverd tot een winters tafereel. Lekker shoppen op de kerstmarkt, zwieren over de ijsbaan, lekker eten bij het winters foodtruckspektakel, genieten bij de voorstelling Scrooge en meelopen met de winterse rondleidingen. 

Warme Wintermaanden 

Tijdens de Warme Wintermaanden is het extra gezellig in Alkmaar en worden allerlei extra festiviteiten georganiseerd die je niet wilt missen. In de grote Kerk is Scrooge, de Kerstmusical, er is een midwinterfeest, een winter fair, een kerstmarkt en de Winterkaravaan.  

Sprookjeswinterland

Tijdens de winteropenstelling van Sprookjeswonderland wordt het hele park omgetoverd in warme winterse sferen. In het park staat een kerstboom van maar liefst 15 meter hoog. Duizenden sfeerlichtjes en honderden lantaarntjes zorgen voor een feeëriek schouwspel. WIN tickets!  

Sneeuw op de vensterbank

Een hartverwarmende familievoorstelling. Buiten is het koud en donker, dus trek je warmste kleren aan en ga mee op reis naar nog koudere oorden met spannende verhalen over sneeuwvorsten, wintertenen en stoere vrienden. 

Lichtkunstroute
Den Helder

Indrukwekkende lichtobjecten en speciaal voor Den Helder gemaakte lichtkunst zetten de binnenstad en de oude Rijkswerf Willemsoord in de schijnwerpers. Laat je verwonderen en inspireren en volg de lichtroute dagelijks tussen 17.00 en 22.00 uur. 

Kerstmarkt

Voor 3FM Serious Request wandelen 3FM-dj’s van actie naar actie. Omdat zij op 20 december in Den Oever en Wieringerwerf zijn, is er een kerstmarkt georganiseerd. Op de markt kun je diverse producten kopen voor het goede doel. 

Zuiderzeelicht

Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum Enkhuizen het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’. In het buitenmuseum komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het. WIN tickets! 

Kerst Express

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik presenteert rond de feestdagen: Kerst Express. In Hoorn vertrek je voor een reis door het winterse landschap naar het sfeervolle stationnetje van Wognum uit 1887. Hier word je ontvangen door de Kerstman. WIN tickets! 

Kerstwandeltocht 

Trek op Tweede Kerstdag je wandelschoenen aan en waai lekker uit tijdens de kerstwandeltocht over Wieringen. Wieringen was vroeger een eiland. Je vindt er nu rust en een prachtige natuur met een glooiend landschap. 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2018 hollandbovenamsterdam, All rights reserved.
U ontvangt deze email omdat u zich heeft ingeschreven voor de nieuwsbrief van
Holland boven Amsterdam
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar